Veel mensen beseffen niet hoeveel geld ze kunnen besparen op hun vaste lasten voor hun woning. Wonen & huishouding omvat bijvoorbeeld de kosten voor uw energieverbruik, uw verzekeringen, uw schoonmaakmiddelen, uw elektrische apparatuur om schoon te maken, enzovoorts. Vaak blijven mensen jaren bij dezelfde energieleverancier of verzekeraar aangesloten. Dit betekent dat de tarieven waar zij enkele jaren terug voor gekozen hebben, al sterk verlaagd kunnen zijn door andere bedrijven. De beste koop in de categorie wonen & huishouding van enkele jaren terug blijkt zodoende niet de beste koop van dit moment te zijn! Reden genoeg om ook in deze categorie op zoek te gaan naar de beste koop.

Beste koop: hoe vind ik een goedkope energieleverancier?
De beste koop op het gebied van energieleveranciers vindt u door gebruik te maken van een online vergelijkingstool. Er zijn verschillende websites die dergelijke vergelijkingstools aanbieden. U vult hier onder meer in wat uw huidige verbruik is en bij welke energieleverancier u momenteel bent aangesloten. Op basis van uw postcode en verbruik kan de vergelijkingstool bepalen wat voor u de beste koop is. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten contracten zijn. Denk aan een langlopend contract met een vast tarief en een contract met variabele tarieven. Men raadt doorgaans aan om voor een contract met een vast tarief voor een of twee jaar te kiezen.

Besparen op de huishouding
Naast de kosten voor uw energieverbruik kunnen ook de kosten voor uw huishouding behoorlijk hoog zijn. Welke schoonmaakmiddelen gebruikt u bijvoorbeeld om uw badkamer schoon te maken? Het is verstandiger om voor kwalitatief goede schoonmaakmiddelen te kiezen, dan om steeds een goedkoop middeltje te gebruiken. Deze goedkope middeltjes kosten minder, maar werken vaak ook veel minder goed. Dit betekent dat u al snel een nieuw middel moet kopen, waardoor u op termijn duurder uit zal zijn.