Wat te doen met een kale muur?

Wat te doen met een kale muur?

De kans is groot dat je er zelf ook last van hebt in je huis. Een kale muur of een muur waarvan je denkt wat moet ik ermee. Er zijn verschillende soorten opties mogelijk. In dit artikel worden er verschillende mogelijkheden besproken om je muur een stuk gezelliger te maken.

Schilderij

Er zijn verschillende soorten schilderijen die passen bij jouw interieur thuis. Denk bijvoorbeeld aan een abstract kunstwerk of juist een strak kunstwerk met de matchende kleuren die precies passen bij de kleuren van de kamer.

Planken

Je hebt ook de keuze om plankjes aan je muur te bevestigen. Een plankje met wat leuke dingen erop staan ontzettend gezellig. Denk bijvoorbeeld aan een paar boekjes een vaasje met een bloemetje en een leuk beeldje of fotolijstje van een dierbare.

Muurstickers

Muurstickers zijn een ontzettend leuk alternatief als je bijvoorbeeld een leuke tekst of wellicht een foto op de muur wilt hebben. Je kan er ook voor kiezen om raamfolie te kopen. Raamfolie kopen? Ja, door een leuk patroontje op je raam te plakken creëer je meer privacy zonder dat het al snel donker wordt.

Tegels

Met name in de keuken is het handig en gezellig om tegels te plaatsen. Het is makkelijk schoon te maken en het ziet er veel leuker uit dan een witte muur.

Behang

Als je een patroontje in je muur wilt hebben kan je er ook voor kiezen om behang te nemen op je muur. Als je een muur verft dan heb je alsnog een egale muur en dat kan in sommige gevallen erg kaal zijn. Door bijvoorbeeld één muur in je woonkamer te behangen creëer je al een andere sfeer in de ruimte.

Diverse kleuren

Na jaren naar die saaie grijze muur te hebben gekeken ben je wellicht wel toe om is een keer naar een andere kleur te kijken. Met een zachte groene tint in een kamer creëer je rust en een leuke positieve sfeer.

Hans