Waarom je een prepaid abonnement moet afsluiten

Waarom je een prepaid abonnement moet afsluiten

Tegenwoordig heeft iedereen een abonnement met een telefoon er ‘gratis’ bij. Uiteraard is het makkelijk. Er gaat een vast bedrag af van je rekening. Je krijgt een vast tegoed op je telefoon en een telefoon erbij.

Waarom geen abonnement?

Nu denk je wellicht. Waarom niet? Nou er zijn meerdere redenen. Je krijgt een vast tegoed. Als je minder gebruikt dan je tegoed dan betaal je dus eigenlijk teveel voor wat je gebruikt en dat is zonde van je geld. Gebruik je een keer wel meer dan het afgesproken tegoed dan moet je relatief veel bijleggen. Het telefoon dat je bij je abonnement krijgt betaal je ook teveel voor. Als je precies gaat uitrekenen hoeveel je kwijt was aan het einde van je contract dan zie je al snel dat je meer betaald hebt dan dat het telefoon l los koopt.

Waarom prepaid voordeliger is

Prepaid werd vroeger in grotere getale gebruikt door ontzettend veel mensen. Tegenwoordig vinden veel mensen een abonnement makkelijker. Als je een telefoon koopt met een prepaid simkaart dan ben je vele malen goedkoper uit. Je kan er zelf voor kiezen hoeveel tegoed je wilt in een bepaalde periode. Gebruik je aankomende tijd weinig tegoed dan is dat uiteraard geen probleem. Je bepaalt zelf hoeveel tegoed je op je telefoon plaatst. Als je bijvoorbeeld gaat rondreizen dan is het handig om wat extra tegoed op je telefoon te hebben. Als je voor je vertrek langs de supermarkt gaat en wat meer tegoed koopt dan ben je een stuk goedkoper dan iemand met en abonnement en die over zijn bundel heen gaat. Ook is het met een prepaid telefoon een stuk overzichtelijker wat je precies verbruikt. Met een abonnement moet je vaak maar inschatten hoeveel je gebruik hebt aangezien de mobiele telefoon niet accuraat aangeeft.

Hans