Service management voor bedrijven: waarom en waar?

Service management voor bedrijven: waarom en waar?

Een hoge beschikbaarheid van diensten is niet meer uniek, maar een randvoorwaarde. Het is daarom voor bedrijven van belang dat ze deze diensten op orde hebben.

Gelukkig zijn er een hoop bedrijven die zich specialiseren in dit gebied, zodat jij dit niet hoeft te doen. In dit artikel vertellen we welke systemen dit zijn en waar je dit het beste kunt laten doen.

Laten we beginnen.

Verschillende systemen

“Alle bedrijven gebruiken systemen.”, denk er maar eens goed over na.

De exacte systemen verschillen per bedrijf, maar vaak is er meer overlap dan je zou denken tussen ‘verschillende systemen’.

Je hebt bijvoorbeeld een systeem nodig voor het behouden van je klantenbestand en een systeem voor het bijhouden van betalingen. En wacht dacht je van een systeem voor in inplannen van de werkuren?

Zie je wel; waarschijnlijk gebruikt jullie bedrijf alle bovenstaande systemen – in welke vorm dan ook.

Zelfs als je de systemen zelf hebt verzonnen op pen en papier, dan zijn het nog steeds systemen. En voor een bedrijf is het tegenwoordig dat deze systemen 24/7 draaiende zijn.

Dit wordt al helemaal belangrijk als je bedrijf online actief is.

Het is daarom slim om deze diensten uit te besteden aan een bedrijf dat zich hierop specialiseert. Het uitbesteden van deze diensten wordt ook wel ‘service management’ genoemd.

Service management is dus eigenlijk zorgt er dus voor dat de belangrijkste bedrijfsfuncties blijven werken; ten aller tijden. Proserve is een bedrijf hier echt in uitblinkt en daarbij relatief goedkoop is.

Dus als je opzoek bent naar een goede service management beheerder dan is Proserve een goede optie!

Anno 2020 is het belangrijker dan ooit dat al je (online) systemen goed werken. Zorg er daarom voor dat dit goed is geregeld.

Hans