Wat heb je nodig om een vijver te plaatsen?

Wat heb je nodig om een vijver te plaatsen?

Wanneer je van plan bent om een vijver te plaatsten, heb je wel een aantal dingen hiervoor nodig. Een vijver in de tuin heeft ook aardig wat voordelen. Welke voordelen heeft een vijver? Welke spullen heb je nodig? Moet je vergunning hebben? Dit zijn allemaal vragen die in dit artikel worden behandeld.

 

Voordelen van een vijver

Je zou het niet gelijk denken, maar aan een vijver zitten ook een aantal voordelen aan. Denk hierbij aan dat je altijd kunt genieten van de natuur en vissen om je heen. Ook is het zo dat je met een vijver waar vissen in zwemmen geen chemische middelen gebruikt, zo maak je gebruik van een milieubewuste vijver. Verder is het zo dat je geen energiekosten maakt, je hoeft namelijk niet gebruik te maken van pompen en een filtersysteem.

 

Wat heb je nodig?

Als eerst moet je kijken welke benodigdheden voor een goede vijver als eerst nodig zijn. Je hebt niet heel veel nodig om een vijver aan te leggen. Als eerst moet je de vijver uitgraven, begin bij het diepste deel. Om het makkelijk te maken, moet je van binnen naar buiten graven. Daarna is het tijd om je vijver te beschermen, dit doe je door een laag plaatzand in de vijver te leggen. Dan is het tijd voor de vijverfolie. Dit kan je het beste met meerdere mensen doen. Voor de rest heb je alleen nog iets nodig om de vijverfolie mee weg te werken, zoals stenen. Dan is het tijd om de vijver te vullen!

 

De vissen

Je wilt het liefst wel de vissen in de vijver kunnen zien, kies daarom voor vissen met een opvallende kleur. Je kan kiezen voor: goudvis, koikarper, shubunkin of blauwwinde. Dit zijn allemaal vissen met een opvallende kleur. Zo kun je optimaal genieten van jouw vijver.

Hans