Nieuw bed nodig? Zo weet jij dat je het juiste bed aanschaft!

Nieuw bed nodig? Zo weet jij dat je het juiste bed aanschaft!

Als je kijkt naar hoe vaak jij van jouw bed gebruik maakt, gaat je bed in verhouding heel lang mee. Toch is het na een aantal jaar weer tijd voor een nieuw bed. Het lijkt altijd makkelijk als je denkt aan het aanschaffen van een bed, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een bed. Wil jij weten welke dingen dat zijn? Dat lees je in dit artikel.

 

Het soort bed

Je moet als eerst bedenken wat voor soort bed jij wilt. Is dat een boxspring, een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of toch liever een Auping auronde? Bij een Auping auronde kan je kiezen uit een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed. Het is een tijdloos bed die je helemaal samen kan stellen. Als je weet wat voor soort bed je wilt, is het ook belangrijk dat je bedenkt of je een verstelbare bodem wilt of niet.

 

Matras

Dan is het tijd voor het uitzoeken van een matras. Je hebt drie verschillende soorten vullingen als het gaat om matrassen. Als eerst heb je een matras gevuld met schuim, bij dit matras duurt het vaak even voordat hij zijn vorm weer terugkrijgt. Dan heb je nog het matras met een veren (metalen veren) vulling, je kan het best voor dit matras kiezen als je last hebt van transpiratie in de nacht. Als laatst is er nog het matras gevuld met latexschuim, dit matras is een natuurproduct en daardoor slapen mensen met een allergie het best op een latexschuim matras.

 

Dekbed en kussen

Als laatst komen het dekbed en het kussen kijken. Als jij iemand bent die het in de zomer vaak warm heeft en in de winter snel koud, dan kan je gaan voor een vierseizoenendekbed of een donzen dekbed. Bij last van transpiratie kan je het best gaan voor een wollendekbed. Ook is de maat van het dekbed heel belangrijk, je wilt natuurlijk niet dat jij en je partner moeten trekken voor een stukje dekbed.

Hans