De leukste games om vandaag de dag te spelen

De leukste games om vandaag de dag te spelen

Steeds meer mensen vinden het leuk om zo af en toe een spelletje op een spelcomputer te spelen. Of dat nu op de Xbox, Playstation of PC is. Het leuke is namelijk dat er altijd wel een game is die bij jou past. Misschien omdat het onderwerp je erg aanspreekt, bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog of de Griekse mythologie, omdat je het spel of een eerdere versie als klein kind ook al speelde of omdat je gewoon behoefte hebt aan een beetje stoom afblazen. Waar je ook naar op zoek bent, er is altijd wel iets dat je aan zal spreken. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste, tofste en spannendste games die op dit moment te kopen en te spelen zijn? Wij zetten ze hier even voor je op een rijtje. Op deze manier ben je weer helemaal op de hoogte en kan je daarna misschien snel naar je favoriete (online) winkel om het spel in huis te halen.

The Division op de PS4

We trappen dit overzicht, met leukste games om in 2020 te spelen, af met het spel The Division op de PS4. Dit spel is ontwikkeld door Ubisoft, maakt deelt uit van de Tom Clancy games en kwam in 2016 uit. Al een tijdje terug, dus. Maar de game is nog erg de moeite waard en bewijst dat je niet per se de allernieuwste computerspelletjes hoeft aan te schaffen om een leuke tijd te hebben. The Division op de PS4 is een game uit de stal van Ubisoft en is op dit moment bijna eng actueel. Het draait namelijk om een pandemie in de VS die de hele bevolking van New York in zijn greep zal gaan houden, mits er niet daadkrachtig ingegrepen gaat worden. Aan jou de taak om dit tegen te houden. De pandemie wordt verspreid door middel van papiergeld en dan is het ook nog eens Black Friday, of te wel de dag waarop veel Amerikaanse burgers massaal spullen kopen tegen aantrekkelijke kortingen. Er zitten verder wat leuke extraatjes aan de game, zoals een app waarmee je een eigen drone kan krijgen die een rol in het spel kan gaan spelen. 

Assassin’s Creed: Odyssey is een andere aanrader

Assassin’s Creed: Odyssey kopen is ook een optie om te overwegen waard. Misschien ben je al een beetje bekend met de games van Assassin’s Creed, er zijn er inmiddels namelijk al een heleboel. De spellen spelen zich allemaal af in een eigen tijd. Zo speelde het eerste deel uit 2007 zich af tijdens de Kruistochten in de Middeleeuwen. Bij een andere editie kroop je in de huid van Ezio Auditore da Firenze, een edelman vol wraakgevoelens omdat zijn familie was vermoord. Dit verhaal speelde zich onder af in Venetië ten tijde van de Florentijnse Republiek (1115 na Chr. tot 1531 na Chr.) Assassin’s Creed: Odyssey, het spel dat we hier graag willen tippen, speelt zich af in het oude Griekenland. Je kan kiezen uit twee personages: Alexios en Kassandra. Aan de hand van gevechten, aanpassingen aan je kledij, slimmigheidjes en gesprekken moet je proberen om een held te worden die het land decennia later nog steeds zal herinneren. Maar let op, want elke keuze die je maakt, kan grote en verregaande gevolgen en invloed hebben in de gamewereld en in hoeverre jij een legende zal worden. Het maakt Assassin’s Creed: Odyssey een super dynamische en avontuurlijke game waar je lang plezier aan zult beleven. Assassin’s Creed: Odyssey kopen is dus een prima manier om deze gekke tijden door te kopen. Blijf lekker binnen, speel het spel en voordat je het weet mogen we weer allemaal naar buiten.

Hans