Let hier op als je een nieuwe motor wilt kopen!

Let hier op als je een nieuwe motor wilt kopen!

Een nieuwe motor kopen is vaak iets waar je lang over na moet denken, maar vaak moet je ook snel handelen. Aan de ene kant wil je namelijk niet de verkeerde keuze maken en aan de andere kant wil je geen goede deal mislopen. Om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerder je aankoop kunt maken hebben we enkele tips voor je opgesteld.

Voordat je de motor gaat bekijken

Doe voordat je de motor gaat bekijken een grondig onderzoek naar de prijs van het model dat je wilt kopen. Over het algemeen geldt dat Honda motoren en Suzuki motoren goede merken zijn om mee te beginnen. Zij zijn over het algemeen beschikbaar voor een goede prijs en erg betrouwbaar. Als je langs wilt gaan bij een bepaalde verkoper is het handig om deze optie naast een duurdere optie te zetten en kijken waar de verschillen zitten. Natuurlijk moet je goed kijken naar slijtageonderdelen zoals band, ketting en tandwielen.

Neem het juiste gereedschap mee. Als je de motor goed wilt checken is het namelijk van belang dat je de juiste spullen bij je hebt. Neem het liefst een oude lap mee om de olie te checken. Een luchtdrukmeter en een zaklamp!

Inspecteer de motor nauwkeurig

ZIjn alle knoppen op het stuur nog intact? Doen de remmen het goed? Doet de koppeling het? Werkt de gashendel goed. De richtingaanwijzers, toeter en alarmlichten? Naast het stuur is het ook belangrijk om naar de versnellingspook en het rempedaal te kijken.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de banden goed te inspecteren. Zitten er scheurtjes aan de zijkant? Is er nog genoeg profiel en is dit profiel evenredig versleten? Het kan namelijk dat het profiel in het midden het meest is versleten en je alsnog nieuwe banden nodig hebt. Zijn de wielen ook in orde? Dit kun je checken door het wiel te draaien en te bekijken of je geen rare bewegingen ziet. Mocht dit wel zo zijn, dan is dit bij spaakwielen mogelijk nog te verhelpen, maar bij normale wielen wordt dit erg lastig.

Hans