Hoe kun je klanten trekken naar je winkel?

Hoe kun je klanten trekken naar je winkel?

Door de gigantische groei van online webshops en de toename van het aantal mensen die op die webshops producten verkoopt wordt het voor de fysieke winkels steeds lastiger om klanten binnen te halen, het kost immers een stuk meer moeite om die mensen van de bank af te krijgen. Voor die winkels is het dus belangrijk om wat meer te ondernemen om die mensen naar de winkel toe te trekken, maar hoe doe je dit?

Een mooie etalage

Goede instore marketing of communicatie is zeer belangrijk voor een fysieke winkel, het inrichten van een etalage hoort daar ook bij.  Met een lege, donkere of saaie etalage is de kans groot dat veel potentiële klanten de winkel voorbij lopen. Het is dus ook belangrijk dat de etalage aantrekkelijk en uitdagend is ingericht, probeer je etalage te laten opvallen. Heb je bijvoorbeeld een product waar je heel trots op bent? Zet deze dan in de etalage, zo krijgt het product zelf ook nog eens meer aandacht en waarschijnlijk interesse. Het is verder wel belangrijk deze etalage(s) met regelmaat de verwisselen, bezoekers willen immers ook wat nieuws zien.

Bedenk leuke acties

Je winkel moet opvallen om veel klanten binnen te krijgen, het bedenken van leuke acties is daar een goede manier voor. Bedenk bijvoorbeeld eens een promotieactie waar mensen bepaalde punten of zegeltjes kunnen sparen voor korting, of een actie waarbij de klanten iets kunnen winnen. Als je een winkel hebt met eetbare producten kan je de mensen verleiden door buiten samples te laten uitdelen.

Ga ook online aan de slag

Het is tegenwoordig ook belangrijk om online goed bezig te zijn om mensen naar je fysieke winkel te trekken. Veel consumenten beginnen hun zoektocht vaak online, jouw winkel moet daar dus ook goed op te vinden zijn. Social media is natuurlijk ook belangrijk, via deze manier kunnen ze namelijk op de hoogte blijven van alle eventuele acties of promoties. Via social media kan je de consumenten ook een blik geven hoe er het in de winkel uitziet en wat er allemaal voor veranderingen gebeuren. Social media is verder ook een mooie plek om met je klanten te kunnen praten, als ze een vraag stellen kunnen ze die via bijvoorbeeld facebook ook gemakkelijk stellen. Van welk social media kanaal je gebruik wilt maken is ook afhankelijk, facebook is bijvoorbeeld handig om acties aan je volgers te laten zien terwijl instagram goed is voor als je veel visuele zaken wilt laten zien.

Hans