Het nut van rolsnijders

Het nut van rolsnijders

papier

Een rolsnijder is een wat minder bekend, maar zeker niet nutteloos kantooritem. Na het lezen van deze blog zie je waarschijnlijk in waarom een rolsnijder niet nutteloos, maar eigenlijk een must-have is op kantoor!

Wat is een rolsnijder eigenlijk?

Misschien zegt de naam rolsnijder je niet zoveel, dus om te beginnen eerst even: wat is een rolsnijder nou eigenlijk? Een rolsnijder is een snijsysteem voor het snijden van papier. Er zijn rolsnijders in verschillende groottes.

Sommige snijders zijn alleen geschikt voor A4 papier, anderen kunnen veel grotere papieren snijden.

Efficiënt

Je kent het wel: je papier is niet helemaal recht, dus het moet bijgesneden worden. Of nog veel erger, meerdere papieren moeten gesneden worden. Werken met een rolsnijder gaat een stuk efficiënter.

Rolsnijders hebben vaak een snijcapaciteit van meerdere vellen papier. Dit houdt in dat je meerdere vellen papieren tegelijk onder de machine kunt leggen. Naast dat snijden al sneller is dan knippen, kan je dus ook meerdere vellen tegelijk snijden. De kwaliteit blijft echter behouden.

Netjes gesneden

Een ander groot voordeel van rolsnijders is de kwaliteit. Met een rolsnijder snijd je een stuk netter dan met de hand. Als je het papier goed neerlegt, zodat het niet zal gaan schuiven, krijg je een netjes afgesneden stuk papier.

Daarnaast geven lijnen op de snijder aan waar je je papier moet plaatsen, je snijdt dus sowieso goed.

Als je met een schaar of mesje aan de slag gaat, is de kans groot dat je niet helemaal recht snijdt of knipt. Ook krijg je soms rafels aan de uiteinden, wat niet zo netjes staat. Hier heb je geen last van bij een snijmachine.

Veiliger

Wanneer je gebruik maakt van een mesje is de kans groot dat je uitschiet. Je papier is dan niet netjes gesneden, maar de kans dat je jezelf per ongeluk raakt is ook een stuk groter. Met een rolsnijder is de kans dat je zelf een snee oploopt een stuk kleiner.

Je vingers kunnen namelijk niet onder het snijvlak. Je plaatst ze op het stuk waarmee je het mesje beweegt. Wanneer je dat niet doet en je vingers in de buurt van het mesje houdt, kan je het papier niet snijden. De rolsnijder is dus een stuk veiliger dan met een mesje (of schaar) aan de slag gaan.

Overtuigd?

Ben je inmiddels wel overtuigd van het nut van een rolsnijder? Mooi, dan kan je vanaf nu een stuk sneller en veiliger aan de slag. Heb je nou nog geen rolsnijder? Bestel er dan snel één bij bijvoorbeeld Kantoorartikelenexpress.nl. Je hebt hier ruime keuze uit groottes en snijcapaciteit. Ook voor aanvullende artikelen kun je bij hun terecht!

 

Hans