Handige handleiding voor het kopen van digitale kluizen

Handige handleiding voor het kopen van digitale kluizen

Voordat er brandveilige en inbraakveilige combinatiekluizen bestonden, waren er alleen maar massieve kluizen te koop die enorme rustieke sleutels nodig hadden om ze te kunnen openen. Gelukkig zijn de digitale kluizen, die tegenwoordig worden gebruikt, uitgevonden. We hoeven niet meer met zware sleutels rond te sjouwen of ons zorgen te maken dat we de sleutel kunnen verliezen. Bij digitale kluizen hoef je alleen een pincode te onthouden.

Digitale kluizen staan niet in ieder huis. Maar als je waardevolle spullen zoals sieraden, contant geld, computerbestanden en dergelijke in huis hebt, is de aankoop van een kluis het overwegen waard. Anders dan bij kluizen met een combinatieslot, kunnen de codes voor digitale kluizen zonder de hulp van een slotenmaker worden gewijzigd. En er zijn letterlijk een miljoen codes, die kunnen worden geprogrammeerd, om het gebruik van de kluis nog veiliger te maken.

Wanneer je van plan bent om een kluis met een digitaal slot te kopen, moet je met de volgende punten rekening houden:

Bekijk wat je in de kluis zult bewaren

Je kunt niet zomaar alle items in elke soort kluis bewaren. Media- en computerbestanden hebben bijvoorbeeld een kluis nodig die de temperatuur relatief laag kan houden, terwijl contant geld en papieren documenten beschermd moeten worden tegen schade, die door brand of overstromingen kan ontstaan.

De waarde van de items

Als je weet hoe veel je waardevolle spullen waard zijn, krijg je een idee van hoe veel je moet uitgeven aan een digitale kluis. Neem 10% van de totale waarde van de items die je in de kluis gaat opslaan en geef dat dan maximaal uit aan de aanschaf van de kluis.

De afmeting

Het is duidelijk dat je een plaats moet vinden, die groot genoeg is voor het plaatsen van je digitale kluis. Als je maar een klein huis hebt, is het misschien geen goed idee om een kluis te kopen die groter is dan je koelkast in de keuken. Zoek er een die overeenkomt met de hoeveelheid ruimte, die je ervoor hebt gereserveerd.

Sommige digitale kluizen worden door onafhankelijke testlaboratoria beoordeeld zodat je zeker weet dat je waardevolle spullen tegen bepaalde risico’s worden beschermd.

Inbraak

Digitale kluizen kunnen je optimaal beschermen tegen inbraak omdat ze sloten hebben die vrijwel niet kunnen worden gemanipuleerd door een inbreker. Digitale kluizen gaan ook niet open tenzij de inbreker de code heeft.

 

Voor meer informatie, bezoek onze website: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Hans