Geen schadevrije jaren? Dit betekent het voor je autoverzekering

Geen schadevrije jaren? Dit betekent het voor je autoverzekering

Bij een autoverzekering berekenen is het nodig om de juiste informatie op te geven. Het gaat om de geboortedatum van de bestuurder, de postcode en daarnaast ook het aantal schadevrije jaren en uiteraard ook de auto. De auto wordt immers verzekerd. Wanneer een bestuurder zeer zorgvuldig is en schadevrij rijdt is het prettig om te weten dat het gunstig is voor de verzekering. De premie van de autoverzekering zal dan namelijk naar beneden worden bijgesteld. Het risico voor de autoverzekering is dan namelijk kleiner dat er ook een schade komt en ze dus moeten uitbetalen. 

 

Hoe werkt een verzekering? 

 

Bij een verzekering gaat het allemaal puur om een kansberekening. Een kansberekening of de verzekering moet gaan uitbetalen of niet. Hier wordt naar het individu gekeken en ook naar alle verzekerden. De premie wordt mede bepaald door hoeveel mensen er schade hebben en hoeveel geld er uitbetaald moet worden. Alle schades moeten betaald worden uit de premie inkomsten. Wanneer dit goed gaat dan maakt de verzekeraar winst en wanneer dit niet het geval is verlies. Door de kansberekening goed uit te voeren is het mogelijk om dit beter in te schatten. Bij een autoverzekering kijkt men daarom ook naar de persoon zelf. Wanneer iemand bijna geen schade heeft gehad de laatste jaren dan krijgt hij (of zij) een korting op de premie. Het wordt ook wel de no claim korting genoemd. 

 

Een upgrade doen

 

Wanneer er een hogere korting is dan is het ook slim om over te stappen van een WA verzekering of WA plus verzekering naar een all risk verzekering. De all risk verzekering is een goed idee omdat dan de schade aan de eigen auto ook gedekt is als je zelf de veroorzaker bent van het ongeluk. Door de hoge korting zijn de kosten voor de premie ook lager.

Hans