De beste waterontharder kopen

De beste waterontharder kopen

Bij je zoektocht naar de beste waterontharder was je het vast al opgevallen: er zijn wel tientallen verschillende merken waterontharders. Sommige merken hebben ook nog eens verschillende soorten. Voor de consument wordt een waterontharder kopen dan ook steeds moeilijker. In dit artikel geef ik je dan ook graag wat advies. 

Prijs vs kwaliteit

Als je je al hebt georiënteerd dan zul je ongetwijfeld weten dat er een zeer hoog prijsverschil zit tussen alle verschillende waterontharders. Allereerst wil ik je vragen om de verschillende type waterontharders met elkaar te gaan vergelijken in plaats van alleen het bekijken van de prijs. Je hebt namelijk waterontkalkers die werken op basis van ionenwisseling en waterontharders die werken door middel van een magneet. Het laatste type is een stuk goedkoper, maar wordt door veel mensen ook als een slecht apparaat ervaren. De werking ervan is namelijk nooit keihard bewezen en je bent over het algemeen dus beter af met een wat duurdere waterontharder, waarvan het werkende effect wel bewezen is.  

Denk aan de capaciteit van de waterontkalker

Waterontharder dealers kunnen je prima de juiste waterontharder voor uw gezinssituatie adviseren. Echter merk ik toch vaak dat er, ondanks het advies, voor een te klein waterontharder wordt gekozen. Als er namelijk geen aparte koppeling wordt gelegd, die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je auto gaat wassen of je tuin gaat sproeien, dat is de capaciteit van een waterontharder al snel te laag. Denk bij de aanschaf dus niet alleen aan je normale watergebruik, maar ook aan overig gebruik zoals in de hierboven genoemde situaties. Veel mensen nemen bijvoorbeeld bewust een grotere waterontharder, omdat ze met dit water de auto of zonnepanelen wassen. Het wassen van je auto of zonnepanelen met zacht water heeft als voordeel dat je de auto niet af hoeft te zemen. Bij zonnepanelen zorgt onthard water ervoor dat je geen verlies hebt. Want als er water met kalk op de panelen komt dan kan dit op termijn zorgen voor verlies in de opbrengt van je zonnepanelen.

 

Hans