Accu nodig voor noodstroom?

De afgelopen jaren heeft de digitale technologie zich in sneltreinvaart ontwikkeld sinds de komst van de computer. Er wordt inmiddels enorm veel data online opgeslagen. Hierin staan vaak ook belangrijke en persoonlijke gegevens. Op het moment dat de stroom uitvalt is het voor sommige bedrijven essentieel dat deze zo snel mogelijk weer aan gaat. Hiervoor is het hebben van een noodstroomsysteem of UPS noodstroom van groot belang.

Neem betrouwbare UPS accu’s

Als bedrijf kan het verliezen bepaalde data enorme gevolgen hebben voor de organisatie. Voorkomen is altijd beter dan genezen dus is het belangrijk om een juiste UPS accu te hebben om via de manier de continuïteit van je organisatie te waarborgen. Hierdoor is de juiste noodstroomvoorziening aanwezig die nodig is in kritieke omstandigheden. Aangezien stroom tegenwoordig zo belangrijk is, kan een noodaccu een van de beste aankopen zijn die je ooit doet.

Plaatsing van noodstroom

Voor de plaatsing van de noodstroom is het belangrijk om dit te laten doen door een specialist. Zij zijn zeer bekend met UPS noodstroom en zorgen op basis van hun kennis en ervaring ervoor dat de plaatsing goed wordt uitgevoerd. Daarnaast zijn sommige batterijen onderhoudsvrij. Dit zorgt ervoor dat het bedrijfsproces niet verstoort hoeft te worden voor het onderhoud aan deze batterijen. De batterijen zijn zeer geschikt voor noodsituaties mede doordat ze bestand zijn tegen de hoge stromen en hebben daarnaast ook nog eens een beschikken lange levensduur.

Onderhoud laten uitvoeren

Om de levensduur zo goed mogelijk te kunnen benutten is het periodiek laten uitvoeren van het onderhoud noodzakelijk. Hier worden dan enkele testen uitgevoerd zodat gekeken kan worden of de accu optimaal werken in eventuele noodsituaties. Hiervoor worden vaak de zogenaamde DC loadbanks gebruikt. Vraag vervolgens dan ook om een rapport om in te zien wat er precies goed werkt en wat eventueel verbetering nodig heeft. Wanneer er gekozen wordt voor onderhoudsvrije oftewel de gel accu’s ben je in ieder geval verzekerd dat deze batterijen lekvrij en vlambestendig zijn. Het kan ook nooit kwaad om op zijn tijd zelf de accusystemen te controleren. Dit kan gedaan worden met speciale accutesters.