5 tips om te besparen op je vakantie

5 tips om te besparen op je vakantie

vakantie

Op vakantie gaan is voor veel mensen de grootste kostenpost in het jaar. Wanneer je met een groot gezin bent kun je zo 10.000 euro kwijt zijn. Besparen op sommige onderdelen van de vakantie kan heel gemakkelijk en door te besparen hou je geld over voor andere leuke dingen.

Op de volgende 5 punten kun je makkelijk besparen tijdens je vakantie

  • Op vakantie gaan begint met het boeken van de vakantie. Een reis kun je in principe zo duur maken als je zelf wilt, echter kun je hier erg makkelijk op besparen. Wanneer je kiest voor een camping of een hotel die net iets buiten de stad ligt bespaar je bakken met geld. Als je het bijvoorbeeld geen probleem vindt om elke dag 30 minuten te reizen kun je tot wel 50% besparen op je accommodatie.

 

  • Ook is het goed mogelijk om geld te besparen op je vliegticket. Wanneer je naar een ver land reist kan een reisticket erg duur zijn. Dit hoeft niet het geval te zijn, je kan bijvoorbeeld besparen door in een andere periode op vakantie te gaan of om een kleine tussenstop te maken. Ook is het verstandig om je cookies te verwijderen als je een aantal dagen eerder ook al hebt gekeken naar tickets. Een andere tip is om via betrouwbare en bekende reiswebsites te boeken. Je kunt voor de zekerheid kijken naar de domeinnaam van de website. Bij de meeste grote boekingswebsites staat er ook een groen slotje voor.

 

  • Wanneer je naar het vliegveld moet heb je de keuze om je te laten brengen of om zelf met de auto te gaan, in dit geval parkeer je de auto in de buurt van Schiphol. Dit is vaak goedkoper dan met de taxi te komen. Wanneer je een lange reis maakt moet je ook lang parkeren op Schiphol, wanneer je verzekerd wilt zijn van de goedkoopste prijs kun je de aanbieders vergelijken.

 

  • Minder uiteten, meer zelf maken. Wanneer je echt wilt besparen kun je ervoor kiezen om weinig uiteten te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een creatieve picknick maken of een kleine barbecue doen, dit scheelt enorm.

 

  • Verzekering, wanneer je een keer per jaar op vakantie gaat kun je het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Wanneer je wel vaak gaat kun je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering, hiermee kun je ook geld besparen. Daarnaast is het ook geen slecht idee om je autolening┬áte bekijken als je met de auto op vakantie gaat. Vaak vergeet men dat het verstandiger is om toch vaak te switchen van verzekering, omdat het je toch een bepaald bedrag kan schelen.
Hans