5 redenen waarom je een veranda in je tuin moet hebben

5 redenen waarom je een veranda in je tuin moet hebben

Een veranda is niet alleen supermooi om in je achtertuin te hebben. Het heeft nog veel meer voordelen. In dit artikel worden er 5 redenen gegeven waarom je een veranda in je tuin moet hebben.

 

Waarde van je huis

Een veranda wordt vaak verward met een serre. Er zit duidelijk wel een verschil tussen de twee. Zo is een serre altijd afgesloten en een veranda meestal niet. Aangezien je een stuk aan je huis bouwt zou je al snel denken dat dit dan invloed heeft op de waarde van je huis, dit is ook zeker waar. Een veranda zal de waarde van je huid doen verhogen.

Langer buiten zitten

Als je een veranda hebt kan je langer buiten zitten. Als het zachtjes regent kan je buiten zitten omdat de veranda overdekt is. Ook zit je redelijk beschut tegen de wind. Als je het gezellig vindt om buiten te zitten met vrienden en het weer staat er niet naar dan kan dat. Door een veranda te plaatsen aan je huis vast is dit zeker mogelijk.

Samen komen

Als je een gezellige veranda plaats met daarin een lekker lounge of een gezellige tafel met stoelen, is het een ideale plek om samen te komen met familie en vrienden. Plaats een buitenkachel en je hebt de ultieme gezelligheid in je eigen achtertuin!

Isolerende werking

Een veranda geeft een isolerende werking. Door je een veranda plaatst aan je buiten muren zal er minder koud naar binnen trekken zo bespaar je kosten op je energierekening.

Materialen

Je kan jouw eigen veranda maken/ laten maken van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout/steen of kunststof. Zo heb je een materiaal dat altijd past bij de rest van je huis. Het is ook maai als het dak van de veranda goed matcht met het dak van je woning.

Hans