De 5 beste tips waar je aan moet denken bij een modelspoor ontwerp

De 5 beste tips waar je aan moet denken bij een modelspoor ontwerp

Wil jij graag een modelspoor ontwerp kopen, maar je weet niet waar je op moet letten of ben je al begonnen met een modelspoorbaan waarbij je tijdens het bouwen al spijt had van het gekozen thema van het modelspoor of het sporenplan zelf. Wij hebben 5 tips waar je aan moet denken voor je een modelspoor ontwerp koopt.

Wat vind jij leuk aan een modelspoor?

Vraag jezelf eens af wat je nu eigenlijk het leukst vindt om te doen met jouw eigen modelspoorbaan. Deze vraag beantwoord iedereen anders en daarom is het zo een leuke hobby. Sommige modelspoorders vinden het heerlijk om urenlang bezig te zijn met kleine details, terwijl andere modelspoorders het leuk vinden om het op te bouwen en het rangeren van treinen.

Het beste is om het op te schrijven wat jij belangrijk vindt voor jouw eigen modelspoor. Het is handig dat je het onder elkaar zet van belangrijk naar minder belangrijk. Zo heb je een snel een overzicht van wat jezelf belangrijk vindt voor jouw nieuwe modelspoorbaan. Als je dit lijstje hebt gemaakt, ga dan langs wat je echt terug wilt zien op jouw eigen modelspoorbaan en welke punten eventueel niet perse hoeven. Vaak dromen we allemaal weg over onze eigen modelspoorbaan, maar houd wel rekening met de beschikbare ruimte, tijd en misschien heb je al aanwezig modelspoor materiaal

Houdt een locatie als voorbeeld voor jouw modelspoorbaan.

Als je net een lijstje hebt gemaakt van wat jij nou echt belangrijk vindt voor jouw modelspoor dan is het al wat makkelijker om aan de slag te gaan met de vormgeving van je modelspoorbaan. Het kan zo zijn dat je helemaal geen inspiratie hebt en daarom kan de omgeving van waar je woont jou helpen! Als je een bestaande locatie kiest kun je gemakkelijk foto’s maken ervan, kijken voor de kleinste details en deze gemakkelijk nabouwen.

Maak foto’s van de locatie

Foto’s maken is erg handig, zo kan jij gemakkelijk een voorbeeld bijhouden voor jouw modelspoor. Dankzij de foto’s kun je bepaalde details of onderdelen goed in detail uitwerken.

Maak het helemaal jouw eigen modelspoorbaan

Door foto’s te maken van de locatie die je na gaat maken, kan je goed in detail treden. Want op elke locatie zijn er wel details te vinden en deze details kan je meenemen voor jouw eigen modelspoor en zo maak jij jouw modelspoor nog even wat specialer.

Genieten

De 5de tip is om lekker te gaan genieten van jouw eigen modelspoor, maar heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je verder moet
met jouw ideeën voor jouw modelspoor ontwerp. Dan heb je altijd nog een modelspoor ontwerp software. Deze software kunnen jou helpen met het uitwerken van het ontwerp.

 

 
Hans